Saturday, 21 January 2012

PARPUKARI DAH BERSUARA, NIZAM KICAP CUCUK PUNGGUNG KE?

Diam tak disangka sama sekali, rupa-rupanya blog ini mendapat perhatian daripada PARPUKARI yang merupakan musuh Nizam Kicap di Perak. Musuh punya musuh, kedua-dua ekor makhluk ini sebenarnya saling berganding bahu untuk memenangkan Zambry Abdul Kadir. Dan kebetulan PULA, ketiga-tiganya berkongsi leluhur dan tanah asal yang sama iaitu BENUA KECIL INDIA!!!

Korang ingat lagi bagaimana rahsia Parpukari memperolehi pendapatan RM80,000 sebulan terdedah walaupun jumlah tersebut hanyalah satu angka yang mengaburi penglihatan dan pemikiran para pembaca, terutama sekali dalam usaha untuk membuatkan blogger-blogger pro-UMPORNO Perak yang lain melompat.

Korang tahu siapa punya kerja yang buat pendedahan tu?

Kalau korang meneka, dalang di sebalik pendedahan itu adalah Ismail Safian, korang silap besar. Memang benar Ismail Safian yang menyerahkan cek setiap bulan kepada Parpukari untuk running portal Perak Today. Tetapi yang membuat pendedahan tersebut adalah Nizam Kicap. Nizam Kicap adalah Press Sec MB Perak. Dalam bahasa yang lebih mudah, Nizam Kicap merupakan orang yang ada akses untuk memperolehi butiran tersebut.

Paling ketara ialah, Nizam Kicap sebenarnya adalah pesaing Parpukari dan Perak Today. Nizam Kicap sebagaimana yang diketahui memiliki Perak News, yang dipenuhi JALANG-JALANG dan SEEKOR PONDAN India. Dengan jumlah kakitangan yang sangat ramai tetapi skop berita yang macam HARAMJADAH, orang yang paling tergugat dengan Perak Today adalah Nizam Kicap dan Perak News miliknya.

Angka perolehan bagi kedua-dua portal tersebut sangat berbeza. Perak Today yang kelihatan success dengan pemberitaan yang baik, diberikan peruntukan yang merupakan 1/3 daripada peruntukan yang diperolehi oleh Perak News. Menariknya, Perak Today tidak mempunyai masalah dengan kerenah kakitangan sedangkan Perak News di bawah Nizam Kicap pula berhadapan dengan masalah pembayaran gaji memandangkan Nizam Kicap lebih suka mencampakkan duit kepada pelacur-pelacur dan GRO Vegas di sebelah Times Square berbanding menjaga kakitangannya yang ramai itu.

Aku tergelak besar dan guling-guling bila Parpukari tiba-tiba ceasefire dengan Nizam Kicap. Ceasefire kepala bapak apa, kalau Nizam Kicap tidak pernah memberhentikan serangannya terhadap Parpukari.

Semalam, daripada sumber yang sememangnya aku percaya penuh atau lebih tepat lagi daripada sebuah agensi, cerita tentang Nizam Kicap yang berkompromi dengan beberapa orang pemimpin Pakatan Perak untuk menghancurkan UMNO dan Barisan Nasional di Perak sampai ke pengetahuan aku.

Menurut sumber, Nizam Kicap yang tahu bahawa masanya untuk berkhidmat di Perak sudah sampai ke penghujung, berazam untuk menghancurkan UMNO sebagai melepaskan sakit hati. Dek kerana itulah Nizam Kicap cuba melaga-lagakan Mamak The Metallic Matter MB Perak tu dengan Midah dengan pelbagai pendedahan yang merapu-rapu bertujuan agar blogger-blogger Pakatan mengambil cerita tersebut dan kemudian diperdayakan.

Walaupun perangai dan tingkah laku Nizam Kicap sebenarnya satu keuntungan kepada Pakatan, diharapkan para pemimpin kita tidak terpengaruh dan menaruh kepercayaan kepada bangkai ini. Bangkai seperti ini, tidak harus diberi muka, dibuat baik mahupun ruang untuk bergerak kerana makhluk yang sudah biasa makan tahi, kalau tidak dimakan pun, akan dihidu.

Kepada Parpukari, ini perjuangan aku. Perjuangan untuk menghapuskan orang-orang anjing kurap seperti Nizam Kicap dan mengembalikan Perak kepada yang berhak iaitu PAKATAN RAKYAT!

Sunday, 15 January 2012

BALAK LAGI... NIZAM KICAP LAGI...

Aku sebenarnya dah malas nak menulis tentang Nizam Kicap mahupun konco-konconya. Nizam Kicap adalah Iblis di Perak yang bukan saja bakal menghancurkan Perak jikalau negeri ini dibiarkan terus berada di tangan UMPORNO, sebaliknya akan menjadikan Perak sebagai Negeri Pasir Dua Butir yang kering kontang kerana semua khazanahnya dirompak oleh si hitam itu.

Aku terima satu e-mel daripada seseorang yang bekerja di pejabat Nizam Kicap. Aku tak kurang dan aku tak tambah. Macam mana dia tulis dan hantar kat aku, begitulah juga yang aku siarkan.

Bacalah dengan tenang dan berlapang hati yek?

apa dah jadi dgn pemimpin di Perak ni..apsal byk sgt pembalakan haram ni...sampai jumpa duit 700,000 dalam rumah...sprm pegi la tgk rumah depa ni pulak..ada yg simpan anak dara..ada yg main dgn bini org..apa nak jadi ni..dah kantoi nak setel smpi ratus2 ribu..korang x tau ke pilihanraya dah dekat...bawak2 la tobat..sumber pejabat hutan kata, zaman zambry ni balak tiap2 bulan lulus..apa dah jadi ni?zaman ustaz nizar zaman tajol rosli, nalak lulus setaun dua kali je lulus..oii kicap..cer hang jawab..nizam ni langsung x buat keje..gaji ambik..gaji sana..gaji sini...bukak bisnes mcm2..pakai duit kerajaan negeri...bergaduh ngan exco mcm hebat sgt..baru jadi press sec tu...denga2 nizam nak bertanding kat parlimen parit lepas ni...hahahahahajgn perasan la..apa????nak jadi Menteri Belia dan Sukan????????