Wednesday, 25 January 2012

ROSMAH PEMBOROS NEGARA FAMOUS LAGI!!!


RM325,500.. itu jumlah yang telah digunakan oleh Rosmah, isteri Perdana Menteri untuk berfoya-foya di Australia, berseronok membeli belah dan kemudian menjadi tugas blogger-blogger UMPORNO untuk membela setiap perbuatannya.

Rosmah Mansor dah buat penafian tetapi penafian yang dibuatnya tidak lebih daripada sekadar penafian kosong. Sama seperti Nizam Kicap buat penafian yang dia tidak menyonglap segala projek di Perak dan kemudian menyuruh Zambry The Metallic Matter buat penafian bagi pihaknya. Samalah juga seperti Anwar Ibrahim membuat penafian yang dia balun jubur jantan tetapi para penyokongnya bersungguh-sungguh menyatakan bahawa bukti yang ada tidak cukup!

Para pecacai UMPORNO boleh sahaja memperkatakan tentang wartawan gay Andrew Hornery dari Sydney Morning Herald dalam usaha untuk menutup skandal pemborosan Rosmah 'Imelda' Mansor. Mempertikaikan tentang orang yang menulis berita tersebut tanpa sedikit pun berjaya mematahkan hujah yang Rosmah Mansor telah berbelanja lebih RM300 ribu untuk membeli pakaian tidur, merupakan taktik yang paling mengaibkan.

Nafikanlah tentang apa pun tentang Rosmah tetapi secara nyata, Rosmah memang merupakan liabiliti kepada para pencacai UMPORNO. PERMATA, usahanya mencantas Shahrizat Jalil, cincin berlian, berlagak sebagai First Lady, pemboros dan sebagainya merupakan perkara yang paling sukar untuk dinafikan oleh mana-mana blogger tersohor UMPORNO.

Menyerang peribadi Andrew Hornery bukanlah cara terbaik untuk membela Rosmah Mansor. Dia gay atau homoseksual, itu adalah masalah dia. Masalah peribadi dia yang tidak ada kena-mengena langsung dengan laporan tentang pemborosan yang dilakukan oleh Rosmah Mansor.

Kalau Nizam Kicap di Perak pun okay saja walaupun KAKI PELACUR dan KAKI GRO, mengapa pula Andrew Hornery yang sudah-sudah tentu bukan bergelar Haji, beragama Islam dan orang Melayu, gay dan homoseksual menjadi batas kepada berita yang disampaikannya. Dan kalau pun dia kafir serta musuh kepada orang Islam, mengapa pula berita yang dilaporkannya dipertikaikannya?

Sunday, 22 January 2012

ZAMBRY METALLIC TAK BAYAR KONTRAKTOR KAD RAYA ANGKARA NIZAM KICAP!


Aku dapat satu e-mel. berdasarkan kepada susunan ayat, ini e-mel bebudak UMPORNO yang tidak berpuas hati dengan Nizam Kicap dan sudah tentulah dengan Mamak The Metallic Matter yang sayang sangat dengan kaki pelacur penyebat duit dan segala projek dari zaman Azalina Said lagi.

Korang baca sendiri dan nilaikanlah macam mana Pork Jib serahkan negeri Perak Darul Ridzuan kepada penyamun-penyamun yang telah merampas negeri ini daripada kerajaannya yang sah, Pakatan Rakyat.

E-mel:


ape ni Kicap?..lu x puas2 lagi ke menyamun kat negeri ni...x penuh2 lagi ke akaun lu tu?..
dah la tu Kicap...semua anak mata sedang memerhatikan tindak tanduk lu bro..lu jaga bro

Ni apa cite kontraktor kad raya lu x bayo ni bro.Deme kata sampai 47 ribu bro..apa ni bro?
Kesian la kat kontraktor muda tu.nak roling bisnes kena pinjam org..lu lain la..stor duit banyak
kete Lan Katering bagi..tu x campo keuntungan buat iklan.Duit banner pejabat mb pun lu sapu

Lu dok bela mamat x berpekdah nape bro?..semua spm je tp keje pakai tie.Dah mcm restoran kat Indon ofis lu bro.

Byk sgt komplen nama lu bro..kat masjid, kedai makan, tepi kubo, tepi jalan..x kisahla..asal ade je org Umno melepak

musti ada sebut x pueh ati ngan lu

X masuk lagi desas-desus geng pemuda umno..kate deme nak bagi press release pun kena mintak kebenaran lu

Lu ni mcm x nak umno menang pru13 je...lu x pe la dah cukup kaya.


X kan la politik lu dah hanco, lu nak hancurkan org lain plak?apa ni bro?

Saman papa gomo ni lu ada involve ke?

Saturday, 21 January 2012

PARPUKARI DAH BERSUARA, NIZAM KICAP CUCUK PUNGGUNG KE?

Diam tak disangka sama sekali, rupa-rupanya blog ini mendapat perhatian daripada PARPUKARI yang merupakan musuh Nizam Kicap di Perak. Musuh punya musuh, kedua-dua ekor makhluk ini sebenarnya saling berganding bahu untuk memenangkan Zambry Abdul Kadir. Dan kebetulan PULA, ketiga-tiganya berkongsi leluhur dan tanah asal yang sama iaitu BENUA KECIL INDIA!!!

Korang ingat lagi bagaimana rahsia Parpukari memperolehi pendapatan RM80,000 sebulan terdedah walaupun jumlah tersebut hanyalah satu angka yang mengaburi penglihatan dan pemikiran para pembaca, terutama sekali dalam usaha untuk membuatkan blogger-blogger pro-UMPORNO Perak yang lain melompat.

Korang tahu siapa punya kerja yang buat pendedahan tu?

Kalau korang meneka, dalang di sebalik pendedahan itu adalah Ismail Safian, korang silap besar. Memang benar Ismail Safian yang menyerahkan cek setiap bulan kepada Parpukari untuk running portal Perak Today. Tetapi yang membuat pendedahan tersebut adalah Nizam Kicap. Nizam Kicap adalah Press Sec MB Perak. Dalam bahasa yang lebih mudah, Nizam Kicap merupakan orang yang ada akses untuk memperolehi butiran tersebut.

Paling ketara ialah, Nizam Kicap sebenarnya adalah pesaing Parpukari dan Perak Today. Nizam Kicap sebagaimana yang diketahui memiliki Perak News, yang dipenuhi JALANG-JALANG dan SEEKOR PONDAN India. Dengan jumlah kakitangan yang sangat ramai tetapi skop berita yang macam HARAMJADAH, orang yang paling tergugat dengan Perak Today adalah Nizam Kicap dan Perak News miliknya.

Angka perolehan bagi kedua-dua portal tersebut sangat berbeza. Perak Today yang kelihatan success dengan pemberitaan yang baik, diberikan peruntukan yang merupakan 1/3 daripada peruntukan yang diperolehi oleh Perak News. Menariknya, Perak Today tidak mempunyai masalah dengan kerenah kakitangan sedangkan Perak News di bawah Nizam Kicap pula berhadapan dengan masalah pembayaran gaji memandangkan Nizam Kicap lebih suka mencampakkan duit kepada pelacur-pelacur dan GRO Vegas di sebelah Times Square berbanding menjaga kakitangannya yang ramai itu.

Aku tergelak besar dan guling-guling bila Parpukari tiba-tiba ceasefire dengan Nizam Kicap. Ceasefire kepala bapak apa, kalau Nizam Kicap tidak pernah memberhentikan serangannya terhadap Parpukari.

Semalam, daripada sumber yang sememangnya aku percaya penuh atau lebih tepat lagi daripada sebuah agensi, cerita tentang Nizam Kicap yang berkompromi dengan beberapa orang pemimpin Pakatan Perak untuk menghancurkan UMNO dan Barisan Nasional di Perak sampai ke pengetahuan aku.

Menurut sumber, Nizam Kicap yang tahu bahawa masanya untuk berkhidmat di Perak sudah sampai ke penghujung, berazam untuk menghancurkan UMNO sebagai melepaskan sakit hati. Dek kerana itulah Nizam Kicap cuba melaga-lagakan Mamak The Metallic Matter MB Perak tu dengan Midah dengan pelbagai pendedahan yang merapu-rapu bertujuan agar blogger-blogger Pakatan mengambil cerita tersebut dan kemudian diperdayakan.

Walaupun perangai dan tingkah laku Nizam Kicap sebenarnya satu keuntungan kepada Pakatan, diharapkan para pemimpin kita tidak terpengaruh dan menaruh kepercayaan kepada bangkai ini. Bangkai seperti ini, tidak harus diberi muka, dibuat baik mahupun ruang untuk bergerak kerana makhluk yang sudah biasa makan tahi, kalau tidak dimakan pun, akan dihidu.

Kepada Parpukari, ini perjuangan aku. Perjuangan untuk menghapuskan orang-orang anjing kurap seperti Nizam Kicap dan mengembalikan Perak kepada yang berhak iaitu PAKATAN RAKYAT!

Sunday, 15 January 2012

BALAK LAGI... NIZAM KICAP LAGI...

Aku sebenarnya dah malas nak menulis tentang Nizam Kicap mahupun konco-konconya. Nizam Kicap adalah Iblis di Perak yang bukan saja bakal menghancurkan Perak jikalau negeri ini dibiarkan terus berada di tangan UMPORNO, sebaliknya akan menjadikan Perak sebagai Negeri Pasir Dua Butir yang kering kontang kerana semua khazanahnya dirompak oleh si hitam itu.

Aku terima satu e-mel daripada seseorang yang bekerja di pejabat Nizam Kicap. Aku tak kurang dan aku tak tambah. Macam mana dia tulis dan hantar kat aku, begitulah juga yang aku siarkan.

Bacalah dengan tenang dan berlapang hati yek?

apa dah jadi dgn pemimpin di Perak ni..apsal byk sgt pembalakan haram ni...sampai jumpa duit 700,000 dalam rumah...sprm pegi la tgk rumah depa ni pulak..ada yg simpan anak dara..ada yg main dgn bini org..apa nak jadi ni..dah kantoi nak setel smpi ratus2 ribu..korang x tau ke pilihanraya dah dekat...bawak2 la tobat..sumber pejabat hutan kata, zaman zambry ni balak tiap2 bulan lulus..apa dah jadi ni?zaman ustaz nizar zaman tajol rosli, nalak lulus setaun dua kali je lulus..oii kicap..cer hang jawab..nizam ni langsung x buat keje..gaji ambik..gaji sana..gaji sini...bukak bisnes mcm2..pakai duit kerajaan negeri...bergaduh ngan exco mcm hebat sgt..baru jadi press sec tu...denga2 nizam nak bertanding kat parlimen parit lepas ni...hahahahahajgn perasan la..apa????nak jadi Menteri Belia dan Sukan????????

Monday, 9 January 2012

ANWAR BEBAS, BLOGGER UMPORNO HANYA 'BARANG PERMAINAN' NAJIB!


Keputusan mahkamah hari ini untuk kes liwat Anwar Ibrahim ke atas bekas pembantu peribadinya, telah pun diketahui. Anwar dibebaskan walau tidak dilepaskan. Anwar dibebaskan walaupun pembersihan ke atas namanya selaku peliwat tidak dibuat oleh keputusan yang dibacakan oleh hakim.

Ia bukan menjadi soal kerana perkara yang lebih penting ialah, ANWAR DIBEBASKAN daripada tuduhan meliwat!

Aku sendiri tidak jangka Anwar akan lepas bebas. Malah, Anwar dan keluarganya juga yakin, keputusan Hakim akan mengembalikan Anwar ke lantai penjara di Sungai Buloh sehingga usianya hampir mencecah 90 tahun.

Namun, taktik licik UMPORNO memang hebat!

Hari ini, blogger-blogger tersohor UMPORNO menepuk dahi. Ramai yang memaki hamun Najib, malah memberikan gelaran yang buruk kepada pemimpin utama mereka. Segala yang tersimpan dan terbuku di hati, dilepaskan tanpa sebarang sesalan gara-gara terlampau marah.

Biarlah aku dedahkan apa sebenarnya permainan Najib Abdul Razak dengan menggunakan blogger-blogger UMPORNO yang mudah terbuai dengan sedikit pujian dan suapan.

Banyak isu yang dibangkitkan oleh blogger-blogger UMPORNO. Itu kena diakui. Sebarang isu yang cuba dibangkitkan oleh Pakatan, akan segera ditangkis oleh blogger-blogger UMPORNO.

Kita tengok sajalah macam mana mereka membela ISA atau Akta Keselamatan Dalam Negeri. Najib Abdul Razak dan para pemimpin tertinggi UMPORNO hanya membiarkan blogger-blogger mereka buat kerja dengan baik.

Kemudian, apabila tiba di kemuncak, Najib mengumumkan ISA dan Akta Penerbitan dihapuskan atau digantikan dengan akta-akta yang lain.

Perjuangan blogger-blogger UMPORNO dah jadi macam istana pasir yang dihempas ombak.

Kemudian muncul pula isu Buku Jingga. Sekali lagi blogger-blogger UMPORNO berhempas pulas cuba membuktikan keburukan Buku Jingga. Namun sedikit demi sedikit pentadbiran Najib mengadaptasi apa yang terkandung di dalam buku tersebut tanpa sebarang kredit kepada Pakatan Rakyat. Pemberian wang tunai kepada rakyat dengan pelbagai jenama dilakukan secara berleluasa, mengambil contoh pendekatan yang dilakukan oleh DAP di Pulau Pinang.

Sekali lagi blogger-blogger UMPORNO dipermainkan oleh pentadbiran yang mereka bela sangat-sangat.

Apabila muncul isu novel INTERLOK, blogger-blogger UMPORNO menyerang tanpa belas kasihan kelompok yang menentang novel berkenaan. Namun seperti biasa, pada pengakhirannya perjuangan mereka dipermain-mainkan oleh pentadbiran negara. INTERLOK ditarik keluar dari sistem pendidikan di negara ini.

Mutakhir, isu Anwar Ibrahim... apa yang tidak dilakukan oleh blogger-blogger UMPORNO untuk mengaibkan dan memperkecilkan Anwar? Hampir segala-galanya. Selama tiga tahun, Anwar terus menjadi mangsa serangan yang adakalanya sangat tidak berperikemanusiaan sepertimana Anwar sendiri menyerang lawannya.

Namun, demi populariti dan undi, akhirnya Najib Abdul Razak memilih untuk membunuh blogger-blogger UMPORNO. Anwar Ibrahim dibebaskan daripada tuduhan meliwat. Dan yang paling tidak disangka-sangka ialah apabila terpacul daripada kenyataan beberapa orang pemimpin kanan UMPORNO bahawa keputusan tersebut telah menunjukkan dengan jelas, BETAPA ADIL DAN TELUSNYA sistem mahkamah di negara ini.

Yang mereka tidak perincikan, apa pula keadilan yang telah diberikan oleh sistem tersebut kepada Saiful Bukhari Azlan?

Secara jelas dan amat ketara, politik ORANG KAYA yang diamalkan oleh Najib Abdul Razak sebenarnya menjadikan golongan yang bersusah payah menyokong mereka dan kebanyakannya secara sukarela serta bersemangat, sebagai mangsa untuk orang sepertinya meraih undi popular.

Populariti Najib Abdul Razak sudah meningkat di kalangan orang atas pagar dan golongan yang menyokong Anwar Ibrahim, tetapi imej blogger-blogger UMPORNO sebenarnya sudah lebih hina daripada tapak kaki yang terendam dalam tahi babi.

Mungkin kerana itulah, BLOGGER TERSOHOR UMPORNO seperti PAPAGOMO dan PARPUKARI telah 'mengisytiharkan' yang mereka berehat daripada membantu UMPORNO dan BARANG NAIK (BN).