Saturday, 19 November 2011

KONCO NIZAM KICAP PELINGKUP PERSATUAN MEDIA PERAK!!!

Semenjak kebelakangan ini, aku sangat sibuk masuk ke serata tempat berkempen dan berceramah. Melihat kepada sambutan yang diberikan oleh orang ramai, aku yakin Pakatan Rakyat akan dapat menawan semula Perak dan aku sangat yakin, kemenangan kali ini tidak akan menggoyahkan Pakatan Rakyat walaupun ada tiga empat ekor beruk akan melompat macam yang berlaku kepada kerajaan Nizar Jamaluddin.

Banyak isu sebenarnya yang boleh diperkatakan tetapi 'arahan bos aku', tumpukan kepada isu di Perak. Jadi, aku akurlah dengan 'perintah' tersebut.

UMPORNO dan Barang Naik (BN) sangat terkenal dengan media-media ciptaan mereka. Secara hakikatnya, kewujudan media untuk sesebuah parti dan organisasi merupakan syarat wajib dalam demokrasi parlimen, tetapi UMPORNO telah berjaya menternak lintah-lintah di dalam media yang mereka ciptakan.

Perak juga tidak ketinggalan. Antara yang paling aktif adalah Persatuan Media Perak. Aku tak perlulah ceritakan apa kerja Persatuan Media Perak. Korang faham-fahamlah sendiri. Yang aku nak ceritakan ialah kisah seorang PRESS BETINA kat Perak ni yang pernah memeras seorang Ahli Parlimen.

Hasil memerasnya membolehkan dia membuka sebuah restoran. Tetapi oleh sebab kepakarannya adalah memeras dan bukannya berniaga, tidak sampai enam bulan, perniagaan restorannya melingkup. Lingkup macam dia dan geng-geng dia lingkupkan Persatuan Media Perak.

Untuk makluman, betina ini sekarang dapat banyak job dengan Datuk Bandar. Banyak juga rungutan daripada kakitangan MBI. Malangnya segala rungutan, sekadar menjadi satu rungutan. Tidak lebih dari itu. Salah satu sebab kenapa dia begitu kebal ialah, BOYFRIEND DIA ADA KABEL KUAT.

Betina ini jugalah yang memainkan peranan penting dalam pejabat SUA sampai ramai staf bertukar-tukar. Dan sekarang, dia merupakan orang yang mempunyai mulut paling bisa di kalangan Media Perak.

Satu perkara yang menarik tentang betina ini ialah, dia merupakan salah seorang 'anggota' dalam kumpulan yang paling banyak menyamun ADUN dan EXCO Perak. Untuk mengelakkan orang mengata dan menimbulkan rasa bersalah kepada saingannya, maka dengan menggunakan mulutnya yang sangat berbisa itu, dia akan menghamun orang-orang yang dilabelkannya sebagai PENYAMUN.

Kumpulan diorang ini jugalah yang paling ramai menggaji wartawan dan stringer untuk hidupkan SUARA PERAK, PERAK NEWS ONLINE tetapi portal-portal berkenaan hanya menjadi lubuk duit tapi tak berkesan langsung untuk membantu Zambri Kadir.

Atau dengan kata lain, ianya digunakan oleh Nizam Kicap untuk menyamun dengan bantuan konco-konconya macam BETINA yang aku sebutkan di atas.

Jadi, kali ini aku dedahkan nama orang-orang terlibat. Nama-nama yang aku sebutkan di bawah adalah nama-nama wartawan yang dapat DUIT BULANAN. Korang nak saman aku? Samanlah... apa aku peduli!!!

Cuba korang teliti satu persatu kalau-kalau ada nama korang yang aku lampirkan nih!

(a) ROSHIDI ABU SAMAH
(b) ZUHAFIZAH ZAKI
(c) ANI AWANG
(d) JALAL ALI
(e) HAFIZUL HAMID
(f) MEK NI
(g) MEK NA

Jangan risau. Ada sambungannya nanti dan pendedahan yang lebih panas tentang group wartawan penyamun ini! Tunggu saja....